V Krušných horách startuje monitoring velkých šelem. Prokáže se výskyt vlka?

07. leden 2017, Zpravodajství z Krušných hor, Erzgebirge, sepsal Krušnohorci, čteno: 5662x.

Vlk v Krušných horách?  |  Šelmy.cz

Vlk v Krušných horách? | Autor: Šelmy.cz

Fotopasti v Krušných horách zachytily psovitou šelmu, s největší pravděpodobností vlka. Hnutí DUHA Olomouc s dobrovolníky Vlčích hlídek a partnery ze státní ochrany přírody hledá od loňského podzimu v širší oblasti Krušných hor důkazy o přítomnosti velkých šelem, zejména vlka obecného a rysa ostrovida. Ochránci přírody nyní zveřejnili první záběry.

Cenné údaje o pohybu vlků a rysů v Krušných horách i dalších zvláště chráněných druhů živočichů získají také dobrovolníci Vlčích hlídek na víkendových kurzech ochrany velkých šelem. Pro zájemce o tamější velké šelmy pořádá Hnutí DUHA kurz, který se uskuteční ve Vejprtech 20. – 22. ledna. Přihlásit se mohou zde.

Noví zájemci o monitoring velkých šelem se dozví vše podstatné o životě a rozšíření skrytě žijících vlků, rysů a medvědů, jejich významu pro přírodu a o základech terénní práce k ochraně vzácných zvířat. Přednášet jim budou experti z Hnutí DUHA a ze Správy chráněné krajinné oblasti Slavkovský les.

Další obrázky

Označit si jako oblíbené

Přidat mezi oblíbené výletyPřihlaste se a označte si tento článek jako oblíbený, abyste ho později snáz našli.

Počasí

Atributy výletu

Nahlásit nepřesnost

Informace zde sepsané platí k datu vydání článku. Budu rád, když mě upozorníte na změnu nebo aktualizujete informace. Využijte k tomu tento kontaktní formulář. Děkuju, Honza

Tags

#krusnehory #erzgebirge #oremountains #krusnohorci #kamnavylet #tipynavylet #navylet #vylet #zazitky #lesy #dolesa #priroda #doprirody #jecozazit #honemven #navylete #aznahoru #nahory #horyapriroda



Kontakt na autora webu

Krušnohorské jeřabinyhttps://www.krusnohorci.cz
krusnohorcizavinacgmail.com