Horská služba Krušné hory

09. říjen 2013, Zpravodajství z Krušných hor, Elbland, sepsal Krušnohorci, čteno: 9292x.

Horská služba  |  Horská služba

Horská služba | Autor: Horská služba

Horská služba je především parta nadšenců do hor. Pomůže vám s informacemi o horách, poskytuje sněhové informace, pomůže dostat z nesnází, poskytuje první pomoc, provádí pátrání po ztracených osobách a zabezpečuje transport zraněných do dostupnějších míst. Vydala také desatero zásad při pohybu v horském terénu, které je fajn si nastudovat před cestou.

Funguje globálně na sjednoceném telefonním čísle 1210. Toto volání je přímo přesměrováno na dispečera příslušné horské oblasti. Vzhledem k tomu, že Krušné hory jsou hraniční, je dobré si jej uložit do telefonu s předvolbou +420 (abyste volali českou horskou službu). Hovor je zpoplatněn.

Kontaktní údaje na jednotlivé služebny Horské služby v Krušných horách najdete na jejich stránkách.

Pro uživatele chytrých mobilních telefonů existuje navíc ještě aplikace Horská služba, která se spoustou věcí pomůže. Včetně SOS volání s automatickým odeslání souřadnic volajícího.

Nezbytnou pomůckou může být i aplikace Červeného kříže První pomoc.

Další obrázky

Označit si jako oblíbené

Přidat mezi oblíbené výletyPřihlaste se a označte si tento článek jako oblíbený, abyste ho později snáz našli.

Počasí

Atributy výletu

Nahlásit nepřesnost

Informace zde sepsané platí k datu vydání článku. Budu rád, když mě upozorníte na změnu nebo aktualizujete informace. Využijte k tomu tento kontaktní formulář. Děkuju, Honza

Tags

#krusnehory #erzgebirge #oremountains #krusnohorci #kamnavylet #tipynavylet #navylet #vylet #zazitky #lesy #dolesa #priroda #doprirody #jecozazit #honemven #navylete #aznahoru #nahory #horyapriroda



Kontakt na autora webu

Krušnohorské jeřabinyhttps://www.krusnohorci.cz
krusnohorcizavinacgmail.com