Plánujete jarní prázdniny v Krušných horách?

08. leden 2024, Zpravodajství z Krušných hor, sepsal Krušnohorci, čteno: 3022x.

Jarní prázdniny v Krušných horách  |  Krušnohorci

Jarní prázdniny v Krušných horách | Autor: Krušnohorci

Zanedlouho začínají jarní prázdniny, jestli už není pozdě je naplánovat, tak je nejvyšší čas. V jednom ze šesti týdnů se všichni prostřídají na horách. V těch našich většina nejspíš zamíří na Klínovec nebo Plešivec. Ubytovací kapacity jsou vyblokované už někdy od začátku prosince, sehnat volný pokoj v některém středisku je už velmi obtížně. Dojíždět sem je také nesnadné. Velmi rychle se tu ráno vyčerpají parkovací kapacity, a to jak na Božím Daru, tak nahoře na Klínovci. Pokud se chystáte lyžovat "někam na Klínovec", parkujte spíš v Jáchymově, nebo na druhé straně v Loučné.


Menší areály

Na proti tomu v menších areálech můžete být úspěšnější. Zkuste se podívat třeba na Alšovku, Klíny, Telnici, Mikulov, Potůčky, Pernink nebo Bublavu. Na odkazu najdete přehled lyžařských areálů. Většina z nich nabízí i dětskou lyžařskou školku, ubytování najdete nedaleko a poznáte i další pěkná místa v Krušných horách.


Fandíte spíš běžkám?

Krušné hory jsou na běžecké lyžování jako stvořené. Vrcholové partie jsou rovinaté, takže se pěkně projedete. Od východu na západ se táhne Krušnohorská lyžařská magistrála. Jednotlivé obce, místní akční spolky, lyžařské areály, a jiní fanoušci pomáhají s údržbou stopy. Na stránce Kam na běžky v Krušných horách přikládáme rozcestník na stránky, které referují o údržbě běžeckých stop v jednotlivých areálech.


Třetí den, krizový den

Od malička nás učili, že třetí den je dnem krizovým. Platí to ještě? Tělo je unavené změnou prostředí, ovzduším, nadmořskou výškou. A tak dává smysl si od lyžování na chvilku oddychnout a zkusit jinou aktivitu. To neznamená, že musíte ze sněhu pryč. Zkuste prozkoumat, jestli ve vašem okolí není možnost vyzkoušet snowtubing, případně jak daleko to máte na sáňkařskou dráhu v Horní Blatné.
Unavené tělo rychle zregeneruje, pokud mu dopřejete koupel - na Karlovarsku zkuste bazén Agricola v Jáchymově, pokud to máte blíž spíš do Teplic, určitě vyzkoušejte Thermalium.


Projeďte se parním vláčkem

Pokud si chcete od lyží úplně odpočinout, opravdu kousek za hranicemi se můžete projet parní mašinkou krásnou zimní přírodou. Fichtelbergbahn mezi Oberwiesenthalem a Cranzahl jsme si projeli na podzim, ale vláček jezdí i v zimě. A kdo by neměl rád parní vláčky?

Ať už si svůj pobyt zpestříte jakkoliv, přejeme vám, ať se vám u nás líbí a hezky si odpočinete.

Další obrázky

Označit si jako oblíbené

Přidat mezi oblíbené výletyPřihlaste se a označte si tento článek jako oblíbený, abyste ho později snáz našli.

Počasí

Atributy výletu

Nahlásit nepřesnost

Informace zde sepsané platí k datu vydání článku. Budu rád, když mě upozorníte na změnu nebo aktualizujete informace. Využijte k tomu tento kontaktní formulář. Děkuju, Honza

Tags

#krusnehory #erzgebirge #oremountains #krusnohorci #kamnavylet #tipynavylet #navylet #vylet #zazitky #lesy #dolesa #priroda #doprirody #jecozazit #honemven #navylete #aznahoru #nahory #horyapriroda



Kontakt na autora webu

Krušnohorské jeřabinyhttps://www.krusnohorci.cz
krusnohorcizavinacgmail.com