Kde si užít koloběžky v Krušných horách

03. červen 2022, Obchodní sdělení, sepsal Krušnohorci, čteno: 1982x.

Půjčovna koloběžek  |  Krušnohorci

Půjčovna koloběžek | Autor: Krušnohorci

Zhlédli jste se v koloběžkách? Pak jsou pro vás Krušné hory jako stvořené! Jejich ideální profil vybízí k zážitkovému ježdění, kondičnímu tréninku a pro dálkaře unikátní hřebenovou trasu.

Zážitkové svezení

Naše děti objevily krásu flowtrailu. 10 kilometrů dlouhý vede z vrcholu Klínovce až do Jáchymova. Na sjezd potřebujete koloběžku do lehkého terénu s nafukovacími plášti, s kotoučovými brzdami, eventuelně s odpruženou vidlicí, na sjezd s ultraširokými plášti (určitě nesjede na modelech s malými tvrdými kolečky). Pokud takovou nemáte, rádi vám jí u startu půjčí. Nahoru vás pak pěkně vyveze lanovka. Samozřejmě trailů (stezek) je na Klínovci několik, a mají různou obtížnost. Ty nejlehčí traily jsou značené modrou barvou. Letos otevírají 20. května.

Další traily, kde vám půjčí i koloběžky, najdete ve většině velkých skiareálů - na nedalekém Plešivci, nebo na Klínech.

Bezpečnost především! Pokud na koloběžku nejste zvyklí, jezděte z počátku opatrně a pomalu, koloběžka má svá specifika. Helma a rukavice jsou samozřejmou součástí vybavení, pokud jdete do náročnějšího terénu, zvažte chrániče kloubů, případně páteře.

Hurá na výlet

Pokud se nechcete jenom vozit z kopce dolů, vidět víc přírody, a poškádlit svoje svaly, vyražte na výlet. Krásné trasy přírodou najdete v okolí Božího Daru - lesem se klikatí 2 trasy Ježíškovy cesty. Tady to bude bavit i děti. Kolobrndu si můžete půjčit i přímo ve městě.
Ježíškova cesta

Příjemné ježdění najdete dále třeba na Cínovci, odkud můžete vyrazit po udržovaných lesních cestách buď směrem na Komárku, nebo na Nové Město a Dlouhou Louku. Koloběžku vám tu i půjčí v hotelu Pomezí.

Pokud jste z rodiny dálkových jezdců, mrkněte na Krušnohorskou magistrála. Ta vede po vrcholcích hor od Děčína až do Chebu. A pokud jste ultrádálkový ultranadšenci, určitě znáte závod 1000 mil československých, kde Krušné hory jsou cílovým pohořím přejezdu z jednoho kraje Slovenska až na druhý kraj Česka.

Potřebujete svojí koloběžku?

Zamilovali jste se do koloběžek a nutně jednu potřebujete? Podívejte se na výsledky srovnávacích testů koloběžek a podle zadaných kritérií si vyberte tu nejlepší pro vás.

Kondiční ježdění

Pokud rádi proháníte stopky, nejdete zejména v Podkrušnohoří spoustu okružních tras. Ideálními se zdají nově zatopené lomy Most nebo Milada nebo Michal, po jejichž obvodu vedou asfaltky s perfektním povrchem. Podobné trasy doporučuji i in-line bruslařům, a na webu tyhle trasy najdete právě pod štítkem #in-line.
Cyklotrasa Milada

Označit si jako oblíbené

Přidat mezi oblíbené výletyPřihlaste se a označte si tento článek jako oblíbený, abyste ho později snáz našli.

Počasí

Atributy výletu

Nahlásit nepřesnost

Informace zde sepsané platí k datu vydání článku. Budu rád, když mě upozorníte na změnu nebo aktualizujete informace. Využijte k tomu tento kontaktní formulář. Děkuju, Honza

Tags

#krusnehory #erzgebirge #oremountains #krusnohorci #kamnavylet #tipynavylet #navylet #vylet #zazitky #lesy #dolesa #priroda #doprirody #jecozazit #honemven #navylete #aznahoru #nahory #horyapriroda



Kontakt na autora webu

Krušnohorské jeřabinyhttps://www.krusnohorci.cz
krusnohorcizavinacgmail.com