Zimní olympiáda dětí a mládeže

09. leden 2016, Zpravodajství z Krušných hor, Elbland, sepsal Krušnohorci, čteno: 8399x.

Zimní olympiáda dětí a mládeže  |  Ústecký kraj

Zimní olympiáda dětí a mládeže | Autor: Ústecký kraj

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Mladí účastníci nejsou ochuzeni o zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy.

ODM je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje. Olympiády se odehrávají v dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. První ročník (letní) olympiády proběhl v roce 2003.

Letošní ročník zimní olympiády pořádá Ústecký kraj. Sportovce můžete podpořit od 17. do 22. ledna 2016. Soutěžit se bude například na Klínovci v alpském lyžování, akrobatickém lyžování a snowboardingu. Na Cínovci se chystají soutěže v běžeckém lyžování a biatlonu. Soutěže v krasobruslení a rychlobruslení se uskuteční na mosteckém zimním stadionu, turnaj v ledním hokeji se bude hrát v halách v Litvínově a Chomutově. Zde se v olympijském domě uskuteční i doprovodné soutěže v disco dance a šachový turnaj.

Video k tématu Zimní olympiáda dětí a mládeže

Další obrázky

Maskot Bambu | ODM 2016

Označit si jako oblíbené

Přidat mezi oblíbené výletyPřihlaste se a označte si tento článek jako oblíbený, abyste ho později snáz našli.

Počasí

Atributy výletu

Nahlásit nepřesnost

Informace zde sepsané platí k datu vydání článku. Budu rád, když mě upozorníte na změnu nebo aktualizujete informace. Využijte k tomu tento kontaktní formulář. Děkuju, Honza

Tags

#krusnehory #erzgebirge #oremountains #krusnohorci #kamnavylet #tipynavylet #navylet #vylet #zazitky #lesy #dolesa #priroda #doprirody #jecozazit #honemven #navylete #aznahoru #nahory #horyapriroda



Kontakt na autora webu

Krušnohorské jeřabinyhttps://www.krusnohorci.cz
krusnohorcizavinacgmail.com